GHP gratulerar Eva Kosek till SalusAnsvarspriset 2013

2013-12-01

Hela GHP gratulerar Eva Kosek, Docent vid Karolinska Institutet och verksam på Stockholm Spine Center, till SalusAnsvarspriset 2013 som hon delar med Professor Eija Kalso, Helsingfors Universitet.

Eva, som driver flera forskningsprojekt både på Karolinska Institutet och på Stockholm Spine Center, har fått SalusAnsvarspriset 2013 för den forskning som bl a visat hur smärta hos patienter med fibromyalgi utvecklas och vilka faktorer som gör smärtan bestående. En forskning som givit ny och viktig kunskap om hur denna folksjukdom kan behandlas.

Styrelsens motivering är: ”Priset tilldelas Prof. Eija Kalso och Docent Eva Kosek för deras banbrytande forskning om akut och kronisk smärta. Deras forskning har, och kommer fortsatt få, stor betydelse för smärtbehandlingen för en stor patientgrupp i vårt samhälle.”

Eva driver även flera studier med anknytning till GHP, både i samarbete med Stockholm Spine Center och Ortho Center Stockholm. -Jag tycker att det är mycket värdefullt att det finns ett så bra forskningsklimat här, säger Eva.

-Eva Kosek hos oss har fått ett av de finaste forskningspriserna man kan få i Norden, säger Tycho Tullberg, Med.Dr., överläkare och en av grundarna till Stockholm Spine Center som är en av GHP:s största kliniker.

Prisutdelningen sker i samband med Svenska Läkarsällskapets Riksstämma i Stockholm den 5 december.

Läs mer om SalusAnsvarspriset här:
www.salusansvar.se

Kontaktperson på Stockholm Spine Center är;

Tycho Tullberg, VD och Ryggkirurg
Telefon: 08-50 90 27 00
Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hemsida: http://stockholm.spinecenter.se