Ny specialistläkare till GHP Ortho Center Göteborg

2016-06-02

Matilda Lundblad är GHP Ortho Center Göteborgs glänsande nytillskott med många järn i elden.

Idag är Matilda medicinskt ansvarig för fotbollslagen IF Elfsborg och Kopparbergs/Göteborgs FC, ledamot i budo- och kampsportsförbundets medicinska kommitté, ordförande för Idrottsmedicin Väst, forskare hos UEFA där hon just nu skriver en avhandling inom idrottsmedicin och snart lanserar hon sin egen App som ska hjälpa fotbollsläkare: DocOnside.

Vi ställde Matilda några frågor;

Varför valde du GHP Ortho Center Göteborg som arbetsplats?
Innan jag började arbeta här så har jag samarbetat mycket med GHP Ortho Center Göteborg eftersom jag är lagläkare i två allsvenska klubbar -IF Elfsborg och Kopparberg/Göteborg FC. Jag har lärt mig väldigt mycket genom det samarbetet och så har jag trivts bra med gemenskapen här. När jag fick frågan så kändes det som en självklarhet att tacka ja för att kunna fortsätta att utveckla det samarbetet. Känslan var även att jag kan tillföra en del med försäsongsundersökning, hjärtscreening, undersökning efter hjärnskakning och infektionssjukdomar hos idrottare. 

Vad gör idrottsmedicin så spännande?
Just nu använder jag mig mycket av ultraljud som tillför en ytterligare dimension i ortopedmedicinska diagnostiken som är spännande. Det är ett pedagogiskt verktyg som jag trivs att arbeta med. Idrottsmedicin är mångfacetterat och det är spännande att jobba med helheten. Ena dagen kan du diagnostisera en ansträngningsastma och hjälpa en motionär/elitidrottare med behandling som ökar prestationen till att nästa dag göra hjärtscreening för att förebygga plötslig hjärtdöd inom idrotten. 

Vad är det bästa med ditt yrke?
Det absolut bästa med mitt yrke är att arbeta i team tillsammans med både fysioterapeuter, ortopedkirurger och annan expertis för att hjälpa patienten att kunna hålla en hög aktivitetsnivå så länge som möjligt.

Vid frågor/funderingar, kontakta gärna:
Matilda Lundblad / Specialistläkare allmänmedicin, idrottsmedicin
Tel: 031-81 82 50
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.