Stockholms kvalitetsrapporter inom ortopedi och rygg har släppts

2012-05-01

En spännande och glädjande läsning erbjuds i årets kvalitetsrapporter som innehåller allt från ökad produktion till förbättrade resultat.

Kvalitetsrapporten från Ortho Center Stockholm visar på en ökning av produktionen när patienterna genom fritt vårdval har en fortsatt möjlighet att själva välja vårdgivare genom fritt vårdval. Antalet dagkirurgiska operationer från försäkringsbolagen stiger även de med närmare 45 % under 2011. Det gör att kliniken utökar mottagningen i centrala Stockholm.

Ortho Center Stockholms kvalitetsarbete fortsätter med full kraft och det ger resultat bland annat genom att de även i år bibehåller, jämfört med riket, en högre livskvalitetsförbättring och smärtlindringeffekt hos patienterna som opererats för höftprotes, enligt höftdispensären.

Resultaten från Stockholm Spine Center visar på fantastiskt jämn och hög kvalité. Detta gäller både ingrepp i ländryggen och halsryggen. Ett exempel på det är resultaten av diskbråckskirurgi där 16 % fler på Stockholm Spine Center blev Helt bra/Mycket bättre jämfört med riket. Det goda resultaten gäller både bensmärta, hälsoscore och nöjdhet med operationen.

Inför hösten fortsätter Stockholm Spine Center sitt arbete för att kunna bibehålla sina fina resultat, de kommer även att satsa mycket resurser på patientsäkerhetsfrågor. Ett delmål kommer att vara att halvera den redan nu låga infektionsfrekvensen till 0,5 %.

För alla kliniker inom GHP är det viktigt med öppenhet, vi vill visa på fördelar med oss som vårdgivare. Både vad vi är bra på men även hur vi hanterar de utmaningar som finns när man bedriver sjukvård. För att läsa mer om vilka resultat klinikerna har haft under 2011:

Ladda ner och läs Ortho Center Stockholms verksamhetsbeskrivning 
(PDF - 5,2 mb)

För frågor kring verksamhetsrapporten från Ortho Center Stockholm kontakta:
Ingemar Gladh / Specialistläkare och VD
Tel: 08-566 400 00
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hemsida: orthocenter.se

Ladda ner och läs Spine Center Stockholms Kvalitetsredovisning  
(PDF - 2,3 mb)

För frågor kring kvalitetsrapporten från Stockholm Spine Center kontakta:
Eva Gulle / Kvalitetssamordnare
Tel: 08-50 90 27 00
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hemsida: spinecenter.se