Modern specialistvård med kvalitet och omtanke på utvalda kliniker

Patientberättelser Nyheter Kvalitet genom specialisering Om GHP

Hela vardagslivet påverkades

27-åriga isländskan Björk Odinsdottir kan nu leva sin dröm. Hon tävlar i crossfit på internationell elitnivå och i vintras var hon en av gladiatorerna i TV4s lördagsunderhållning. Hon har inte ont någonstans. Men så har det inte alltid varit.

Läs mer om Björk

Nu kan jag göra vad jag vill

Extrem trötthet, andningssvårigheter och en ständig känsla av att vara sjuk. Så såg vardagen ut för affärsmannen Lennart Jägerståhl. Det han trodde var en ”vanlig infektion” visade sig vara potentiellt livsfarlig hjärtflimmer och hjärtsvikt. I dag har Lennart fått sitt liv tillbaka med hjälp av s.k. ablation på GHP Arytmi Center i Stockholm.

Läs mer om Lennart

Helhetsperspektivet påskyndade läkningen

Det började med ett ryggskott för fjorton år sedan. Trots flera års behandling hos kiropraktor ökade besvären. För Bosse Mårtensson blev smärtorna till slut outhärdliga. Vändningen kom 2007 då han opererades på Stockholm Spine Center. I dag är han tillbaka på jobbet som brandman, så gott som smärtfri.

Läs om Bosses väg tillbaka

GHP skriver på ett samarbetsavtal angående neurorehab i GCC

GHP ingått ett samarbetsavtal med Integra Healthcare (IHC). IHC leder ett initiativ med att etablera ett världsledande neurorehabiliteringssjukhus och har valt GHP som sjukhusets operatör.

 

GHP startar verksamhet inom neurologi

Med starten av GHP Neuro Center Göteborg hoppas GHP fylla ett tomrum inom området, då behovet av vård för neurologiska sjukdomar är betydande både nationellt och i Västra Götaland.

Ny plattform för svensk idrottsmedicin - GHP Idrottscentrum

Genom uppstarten av GHP Idrottscentrum expanderar GHP sin verksamhet inom idrottsmedicin. Kliniken har startats tillsammans med Per ”Pliggen” Andersson, allmänläkare med idrottsmedicinsk specialisering.

Trygg-Hansa och GHP samarbetar kring vårdplanering

Trygg-Hansa har valt GHP som samarbetspartner för sin vårdplanering.

swimmer

Kvalitet genom specialisering

Alla GHP:s kliniker fokuserar på problem hos en enskild patientgrupp såsom till exempel skador i rörelseorganen, mag- och tarmåkommor eller ryggproblem. Det innebär att alla som arbetar i verksamheterna är experter på just de problem som deras patientgrupp har. Detta kallar vi för ”Kvalitet genom specialisering”. Detta sätt att arbeta gör att varje klinik har en väldigt stor erfarenhet inom respektive specialitet vilket i sin tur medför en stor yrkesskicklighet, ett bra kollegialt utbyte, hög patientsäkerhet och subspecialisering.

Läs mer

Om GHP

GHP är en svensk sjukvårdskoncern som driver specialistkliniker i framför allt Norden. Varje klinik specialiserar sig på en enskild patientgrupp så att du som patient kan känna dig trygg med att få den bästa möjliga vården och ett professionellt omhändertagande. Hos oss blir ledande läkare delägare i sina respektive verksamheter.

Läs mer