Modern specialistvård med kvalitet och omtanke på utvalda kliniker

Patientberättelser Nyheter Kvalitet genom specialisering Om GHP

Hela vardagslivet påverkades

27-åriga isländskan Björk Odinsdottir kan nu leva sin dröm. Hon tävlar i crossfit på internationell elitnivå och i vintras var hon en av gladiatorerna i TV4s lördagsunderhållning. Hon har inte ont någonstans. Men så har det inte alltid varit.

Läs mer om Björk

Nu kan jag göra vad jag vill

Extrem trötthet, andningssvårigheter och en ständig känsla av att vara sjuk. Så såg vardagen ut för affärsmannen Lennart Jägerståhl. Det han trodde var en ”vanlig infektion” visade sig vara potentiellt livsfarlig hjärtflimmer och hjärtsvikt. I dag har Lennart fått sitt liv tillbaka med hjälp av s.k. ablation på GHP Arytmi Center i Stockholm.

Läs mer om Lennart

Helhetsperspektivet påskyndade läkningen

Det började med ett ryggskott för fjorton år sedan. Trots flera års behandling hos kiropraktor ökade besvären. För Bosse Mårtensson blev smärtorna till slut outhärdliga. Vändningen kom 2007 då han opererades på Stockholm Spine Center. I dag är han tillbaka på jobbet som brandman, så gott som smärtfri.

Läs om Bosses väg tillbaka

Jag har bara bara varit sjukskriven två veckor

Efter axeloperation och rehabiliteringsträning på Ortopædisk Privathospital Aarhus (OPA) är Peter Holm Nielsen nu tillbaka på cykeln och i löparskorna.

Läs mer om Peter

GHP har kortast sjukskrivningar

GHP:s ryggkliniker har kortast sjukskrivningar efter kirurgi enligt en studie genomförd av försäkringskassan, sju landsting, m.fl. Skillnaden mot snittet i Sverige var drygt 22 dagar med sjukpenning efter diskbråckskirurgi och 15 dagar efter operation för spinal stenos.

GHP vinner upphandling i Förenade Arabemiraten (UAE)

Upphandlingen avser drift av offentlig sjukvård i Förenade Arabemiraten (UAE), med ett avtal som löper på 5 år.

GHP inleder samarbete med Sveriges Paralympiska Kommitté

Detta innebär att Paralympiska kandidater och elever på Elitidrottsskolan får tillgång till medicinsk vård och rehabilitering på GHP:s kliniker.

GHP:s fokus på kvalitet genom specialisering får stöd i statlig utredning

Det pågår en statlig utredning om högspecialiserad vård som bland annat tittar på sambandet mellan volym och kvalitet.

swimmer

Kvalitet genom specialisering

Alla GHP:s kliniker fokuserar på problem hos en enskild patientgrupp såsom till exempel skador i rörelseorganen, mag- och tarmåkommor eller ryggproblem. Det innebär att alla som arbetar i verksamheterna är experter på just de problem som deras patientgrupp har. Detta kallar vi för ”Kvalitet genom specialisering”. Detta sätt att arbeta gör att varje klinik har en väldigt stor erfarenhet inom respektive specialitet vilket i sin tur medför en stor yrkesskicklighet, ett bra kollegialt utbyte, hög patientsäkerhet och subspecialisering.

Läs mer

Om GHP

GHP är en svensk sjukvårdskoncern som driver specialistkliniker i framför allt Norden. Varje klinik specialiserar sig på en enskild patientgrupp så att du som patient kan känna dig trygg med att få den bästa möjliga vården och ett professionellt omhändertagande. Hos oss blir ledande läkare delägare i sina respektive verksamheter.

Läs mer